Teraz jest 23 lip 2018, o 04:28

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


1. Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać podając model, rocznik i silnik używając nawiasów.
Przykład: [V40 T4 99r] montaż MBC



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 gru 2017, o 13:19 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2017, o 11:08
Posty: 4
Model: s40
Silnik: 1.9DT
moc: 115
Rocznik: 2001
wiek: 0
Skąd jesteś?: Radom
imię: Rafal
Witam, większość tematów jest o odblokowaniu, lub żeby wpisać kod. Natomiast ja nie mam nawet takiej opcji. Jak przywrócić radio do funkcjonalności?
link do zdjęć: https://imgur.com/a/RNauS
https://imgur.com/68PlHtP.jpg

https://imgur.com/Q0AlZEo.jpg

https://imgur.com/7olPtfe.jpg

https://imgur.com/1WVKPhV.jpg


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2017, o 20:22 
Offline
wizytator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2017, o 23:35
Posty: 28
Pochwały: 2
Model: v40
Silnik: 1.9
moc: 105
Rocznik: 2002
wiek: 0
Skąd jesteś?: Niemcy
imię: Jacek
Zobacz tutaj i spokojnie. w postach ze zdjęciami AndyDZ odpowiedział.poczytaj uwaznie wszystkie rady.
komórki 62 zmieniaja ilosc prób z 3 wisujesz 1
komórka 60 ostatnie to kod radia.
W moin 605 trzeba odłączyc zasilanie. i zadziałało.
viewtopic.php?f=34&t=3521&view=unread#unread


Autor postu otrzymał pochwałę

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2017, o 22:37 
Offline
wizytator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2017, o 23:35
Posty: 28
Pochwały: 2
Model: v40
Silnik: 1.9
moc: 105
Rocznik: 2002
wiek: 0
Skąd jesteś?: Niemcy
imię: Jacek
Napisz czy pomogło?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 gru 2017, o 10:26 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2017, o 11:08
Posty: 4
Model: s40
Silnik: 1.9DT
moc: 115
Rocznik: 2001
wiek: 0
Skąd jesteś?: Radom
imię: Rafal
Muszę zrobić tak jak na drugim filmiku w pierwszym poście? Niestety to nie pomaga bo radio włącza się normalnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 gru 2017, o 20:31 
Offline
wizytator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2017, o 23:35
Posty: 28
Pochwały: 2
Model: v40
Silnik: 1.9
moc: 105
Rocznik: 2002
wiek: 0
Skąd jesteś?: Niemcy
imię: Jacek
Ale czy wchodzisz w tryb epromm (czy w ogóle masz możliwość zmiany jakiegokolwiek parametru?)
Jeśli tak to zacznij od 62 komórki , wył. zasilani a kod zczytaj wcześniej i zapamiętaj kod (odczyt)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2017, o 12:55 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2017, o 11:08
Posty: 4
Model: s40
Silnik: 1.9DT
moc: 115
Rocznik: 2001
wiek: 0
Skąd jesteś?: Radom
imię: Rafal
Właśnie nie mogę wejść w eprom, mógłbyś napisać jak mam to zrobić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2017, o 21:35 
Offline
wizytator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2017, o 23:35
Posty: 28
Pochwały: 2
Model: v40
Silnik: 1.9
moc: 105
Rocznik: 2002
wiek: 0
Skąd jesteś?: Niemcy
imię: Jacek
OK
Powoli rozumie ze masz HU 1205
1.Radio wyłączone
2.Wciskasz !<< )ten po prawej obok TP) trzymając go włączasz radio (drugim palcem ,ręką, itp) przycisk !<< trzymasz dalej aż przejdzie w tryb programowania (puszczasz przycisk !<<)
3. i kręcisz środkowym pokrętłem az uzyskasz napis EPROM>>>>>>>>>>>
4.Przyciskasz środkowe pokrętło az przejdzie. (w tryb komórek pamięci 00-xxx...x-xxxx do 62-xxx..x-xxxx) puszczasz go
5. Krecisz pokrętłem (ostatnim po prawej /pierszy od lewej) wolno kręcąc bedziesz widział jak przeskakóje po każdej zawartości komórki
dochodząc do komórki 60-xxxx/xx-abcd wartość abcd to kod twojego radia zapamietaj go
dochodząc do komórki 62-fghi/xx-xxxx wartość fghi powinna mieć 0003 gdzie 3 to ilość prób ,
kręcąc ostatni najeżdzasz na 3 zmieniasz 3 na 1 ( środkowym pokrętłem zmieniasz na 1 )
ostatnim krecisz az najedziesz na exit, srodkowym przyciskasz wychodzisz z eprom masz EPROM>>>> ,
środkowym krecisz na test exit ,środkowym przyciskasz masz OFF
Wyłączasz zasilanie (wyciągając wtyczki z tyłu (chyba zieloną ale ja wyciagnołem obie) włączasz i powinno wejść w tryb wpisywania kodu
6. srodkowym krecisz wybierasz pierwszą kodu ,naciskasz srodkowy,krecisz druga naciskasz i tak do czwartej i powinno grać

sorki za brak polskich znaków
pozdrówki


Autor postu otrzymał pochwałę

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2017, o 23:03 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2017, o 23:49
Posty: 8
Model: S40 I
Silnik: B4184S9
moc: 122 KM
Rocznik: 2003
wiek: 26
Skąd jesteś?: Lublin
imię: Szymek
Słyszałem że kod można znaleźć na instrukcji do radia. Podobno tez po pozostawieniu stacyjki w pozycji "I" na dwie godziny radio sie odblokowuje i spowrotem pyta o kod. Dajcie znac czy to prawda. Wolałbym uniknąć grzebania w eepromie itp bo jeszcze cos sknocę ; )

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 gru 2017, o 23:37 
Offline
wizytator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2017, o 23:35
Posty: 28
Pochwały: 2
Model: v40
Silnik: 1.9
moc: 105
Rocznik: 2002
wiek: 0
Skąd jesteś?: Niemcy
imię: Jacek
sztm napisał(a):
Słyszałem że kod można znaleźć na instrukcji do radia. Podobno tez po pozostawieniu stacyjki w pozycji "I" na dwie godziny radio sie odblokowuje i spowrotem pyta o kod. Dajcie znac czy to prawda. Wolałbym uniknąć grzebania w eepromie itp bo jeszcze cos sknocę ; )


No nie wiem. o jaką instrukcję chodzi jeśli o to co jest na nadrukach na radiu to nie zauważyłem zadnych zbieżności ze swoim kodem, ale może i tak jest.
Co do Epromu jeśli nic nie robisz na zw. pałę to raczej nic nie zepsujesz ( no ale przypadki są różne :lol1: ).
To że po dwóch godzinach pyta o kod ,ponoć to prawda ale musi cały czas być włączone (ja tego nie sprawdzałem nie miałem czasu) a w serwisie (niemcy) powiedzieli żę po dwóch tysiacach kilometrów się resetuje i mogą wygenerować nowy kod :laughingneqw: )
Wiec poszukałem i działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 gru 2017, o 23:20 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2017, o 23:49
Posty: 8
Model: S40 I
Silnik: B4184S9
moc: 122 KM
Rocznik: 2003
wiek: 26
Skąd jesteś?: Lublin
imię: Szymek
jacekstv napisał(a):
sztm napisał(a):
Słyszałem że kod można znaleźć na instrukcji do radia. Podobno tez po pozostawieniu stacyjki w pozycji "I" na dwie godziny radio sie odblokowuje i spowrotem pyta o kod. Dajcie znac czy to prawda. Wolałbym uniknąć grzebania w eepromie itp bo jeszcze cos sknocę ; )


No nie wiem. o jaką instrukcję chodzi jeśli o to co jest na nadrukach na radiu to nie zauważyłem zadnych zbieżności ze swoim kodem, ale może i tak jest.
Co do Epromu jeśli nic nie robisz na zw. pałę to raczej nic nie zepsujesz ( no ale przypadki są różne :lol1: ).
To że po dwóch godzinach pyta o kod ,ponoć to prawda ale musi cały czas być włączone (ja tego nie sprawdzałem nie miałem czasu) a w serwisie (niemcy) powiedzieli żę po dwóch tysiacach kilometrów się resetuje i mogą wygenerować nowy kod :laughingneqw: )
Wiec poszukałem i działa.


Ostatecznie kod wziąłem z eepromu dzięki instrukcji, a radio zresetowałem zostawiając kluczyk w stacyjce na 2h (działa). I wszystko hula bez wyciągania radia z samochodu. :)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO