Teraz jest 14 gru 2018, o 07:10

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


1. Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać podając model, rocznik i silnik używając nawiasów.
Przykład: [V40 T4 99r] montaż MBC



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 kwi 2018, o 09:33 
Offline
Debeściak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2017, o 08:53
Posty: 127
Model: s40
Silnik: 1.8
moc: 115
Rocznik: 1997
wiek: 25
Skąd jesteś?: _KNS_
imię: Damian
Całą zimę nie było najmniejszych problemów z odpalaniem, 3 dni temu jednak się pojawiły.
Kiedy stanę przodem do dołu nie ma problemu, 2-3s pokręci (i tak dłużej niż normalnie) ale odpali. Jak stoję pod górkę lub na równym to muszkę kręcić prawie minutę aż załapie, przegazować i jest ok. Podczas jazdy czy to na Pb czy na LPG nie ma różnicy w porównaniu do wcześniejszego stanu, trzyma obroty, nie wahają się, przyśpieszenie ok.

Gdzie i jak najpierw szukać problemu? Zauważyłem (zasłyszałem), że kiedy samochód jest odpalony coś syczy przy filtrze paliwa tak jakby układ był nieszczelny (paliwo się nie leje). Tyle, że to już w sumie wcześniej syczało...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 kwi 2018, o 14:52 
Offline
Początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 paź 2017, o 20:09
Posty: 56
Model: S40
Silnik: 2.0
moc: 136KM
Rocznik: 1996
wiek: 23
Skąd jesteś?: Torun
imię: Mateusz
Pierwszą i najłatwiejszą czynnością to :
-Sprawdź akumulator
-wymienić filtr paliwa
ogólnie typowe objawy do
-nieszczelności przewodów paliwowych.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 maja 2018, o 19:43 
Offline
Debeściak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2017, o 08:53
Posty: 127
Model: s40
Silnik: 1.8
moc: 115
Rocznik: 1997
wiek: 25
Skąd jesteś?: _KNS_
imię: Damian
Powód inny, ale wolę napisać żeby się jeszcze upewnić, że czujnik temp. jest do kupienia.

czujnik wypięty(went. działa cały czas)
Auto zimne- pali od razu
Ciepłe- kręć 10-20s aż załapie

czujnik wpięty
Auto pali jak marzenie bez wzgl. na temp.

Odłączałem go jakiś czas temu bo mi się grzał(went. nie załączał) i wywalało trochę oleju przez pokrywę, po odłączeniu to ustąpiło ale zaczęły występować problemy z odpalaniem. Dopiero po jakimś tygodniu to wystąpiło, bo wcześniej tylko trasa rano do pracy i później z pracy więc silnik był niezagrzany.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 cze 2018, o 09:59 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 kwi 2018, o 21:46
Posty: 5
Model: S40
Silnik: 1.8 115
moc: KM
Rocznik: 1997
wiek: 0
Skąd jesteś?: Jaroslaw
imię: Krzysztof
Mam taki sam silnik i też mam problem z paleniem. W zimie przy -15 pali od razu. A w lecie kręci i kręci. Gdzie znajdę czujnik temperatury w tym silniku?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 cze 2018, o 14:31 
Offline
Debeściak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 kwi 2017, o 08:53
Posty: 127
Model: s40
Silnik: 1.8
moc: 115
Rocznik: 1997
wiek: 25
Skąd jesteś?: _KNS_
imię: Damian
Przy termostaci.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO