[V/S40] Jak Odkodować sobie radio na przykładzie HU 655

Rozmowy o elektronicznych gadżetach
Regulamin forum
1. Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać podając model, rocznik i silnik używając nawiasów.
Przykład: [V40 T4 99r] montaż MBC
Awatar użytkownika
panzuo18@gmail.com
Turysta
Posty: 1
Rejestracja: 2 lis 2019, o 16:18
Model: S40
Silnik: 1,6
moc: 109
Rocznik: 2002
Skąd jesteś?: Opole
imię: Karol

Re: [V/S40] Jak Odkodować sobie radio na przykładzie HU 655

Post autor: panzuo18@gmail.com » 2 lis 2019, o 16:41

Witam,
U mnie sytuacja wygląda następująco. Kiedyś zablokowałem sobie radio. Po dwóch (około) godzinach wbiło na wpisanie nowego kodu, wtedy już go miałem, więc było po problemie. Ostatnio po zmianie aku, nie było w ogóle opcji wpisania kodu - od razu pojawił się "OFF" po chyba 3x ponad 2h próbach nic nie reaguje. Za tym pierwszym razem wchodziłem w EEPROM, ale niestety u mnie to wygląda nieco inaczej - tzn ani pozycja 60 ani 61 (ani żadna inna) nie wskazuje mojego kodu. Radio Hu-605

https://zapodaj.net/13dddc04e8690.jpg.html

https://zapodaj.net/7d94bfe8c2006.jpg.html

https://zapodaj.net/539643c428846.jpg.html

Awatar użytkownika
Mechanik 81
Turysta
Posty: 10
Rejestracja: 29 sie 2019, o 22:52
Model: v40
Silnik: 1.8 16V
moc: 122
Rocznik: 2003
Skąd jesteś?: Siedlce
imię: Grzegorz

Re: [V/S40] Jak Odkodować sobie radio na przykładzie HU 655

Post autor: Mechanik 81 » 10 lis 2019, o 10:56

cieply21@vp.pl pisze:
24 paź 2019, o 17:22
Mechanik 81 pisze:
31 sie 2019, o 22:19
Mi się wczoraj udało odczytać kod i odpalić radio, trzeba chłopu polać za ten patent :beer:
Hej mozesz mi pomoc w odblokowaniu radia?
Ja mam HU 655 i wszystko poszło zgodnie z opisem więc bardzo nie pomogę z twoim modelem.

Awatar użytkownika
Darx
Zaawansowany
Posty: 84
Rejestracja: 11 gru 2019, o 14:26
Model: V40
Silnik: B4184S 1731 cm3
moc: 85KW
Rocznik: 1999
wiek: 50
Skąd jesteś?: Lubelskie
imię: Darek

Re: [V/S40] Jak Odkodować sobie radio na przykładzie HU 655

Post autor: Darx » 9 sty 2020, o 12:24

A czy uda się odblokować CR-906

Awatar użytkownika
Calafior
Turysta
Posty: 18
Rejestracja: 7 paź 2019, o 18:08
Model: V40
Silnik: 1..9D
moc: 115
Rocznik: 2002
Skąd jesteś?: Knurow
imię: IIreneusz

Re: [V/S40] Jak Odkodować sobie radio na przykładzie HU 655

Post autor: Calafior » 17 sty 2020, o 16:46

Niedługo bede musiał odpiąć akumulator szykuje sie wymiana progów i postanowiłem sie dowiedziec jaki mam kod radia HU-1205.
Udało mi sie wejsc w EPRON ale niestety nic wiecej nie mogłem zrobić.
Tutaj filmik jak to wyglądało wyskoczyła tylko opcja ALL CLEAR i nic wiecej https://photos.app.goo.gl/LfSzVqFHQ4ro5VSA9

Awatar użytkownika
ragas
Turysta
Posty: 1
Rejestracja: 13 lut 2020, o 19:15
Model: v40
Silnik: 1.8T
moc: 122KM
Rocznik: 2003
Skąd jesteś?: Ozorkow
imię: Kuba

Re: [V/S40] Jak Odkodować sobie radio na przykładzie HU 655

Post autor: ragas » 14 lut 2020, o 08:04

Calafior pisze:
17 sty 2020, o 16:46
Niedługo bede musiał odpiąć akumulator szykuje sie wymiana progów i postanowiłem sie dowiedziec jaki mam kod radia HU-1205.
Udało mi sie wejsc w EPRON ale niestety nic wiecej nie mogłem zrobić.
Tutaj filmik jak to wyglądało wyskoczyła tylko opcja ALL CLEAR i nic wiecej https://photos.app.goo.gl/LfSzVqFHQ4ro5VSA9
Sprawdzę dzisiaj wieczorem bo też problem mam z HU 1205. Na pewno przytrzymując NEWS i włączając radio działa przez jakieś 5 do 10 minut 😉 Później woła kod.

Awatar użytkownika
maniaq
Turysta
Posty: 19
Rejestracja: 16 wrz 2019, o 20:22
Model: V40
Silnik: 2.0
moc: KM
Rocznik: 2001
Skąd jesteś?: Kielce
imię: Marcin

Re: [V/S40] Jak Odkodować sobie radio na przykładzie HU 655

Post autor: maniaq » 14 lut 2020, o 15:39

Wyciągnijcie radio i sprawdźcie czy nie macie na nim przyklejonej kartki z kodem 8-)

Awatar użytkownika
Calafior
Turysta
Posty: 18
Rejestracja: 7 paź 2019, o 18:08
Model: V40
Silnik: 1..9D
moc: 115
Rocznik: 2002
Skąd jesteś?: Knurow
imię: IIreneusz

Re: [V/S40] Jak Odkodować sobie radio na przykładzie HU 655

Post autor: Calafior » 17 lut 2020, o 22:36

No u mnie niestety nic takiego nie ma :-(

Awatar użytkownika
Calafior
Turysta
Posty: 18
Rejestracja: 7 paź 2019, o 18:08
Model: V40
Silnik: 1..9D
moc: 115
Rocznik: 2002
Skąd jesteś?: Knurow
imię: IIreneusz

Re: [V/S40] Jak Odkodować sobie radio na przykładzie HU 655

Post autor: Calafior » 23 mar 2020, o 20:01

Jest sukces :yeah udało mi sie odzczytac kod z Epromu i odkodowałem radio. Nie zauważyłem wczesniej na fimiku ze gdy najedziemy na Eprom to trzeba przytrzymać przycisk a nie tylko go wcisnąć :lol:

ODPOWIEDZ