Teraz jest 23 sty 2018, o 10:23

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


1. Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać podając model, rocznik i silnik używając nawiasów.
Przykład: [V40 T4 99r] montaż MBC



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 kwi 2016, o 22:13 
Offline
Debeściak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 23:47
Posty: 157
Pochwały: 4
Model: V40
Silnik: B4184S2
moc: 122
Rocznik: 2003
wiek: 21
Skąd jesteś?: Wloszczowa_Wroclaw
imię: Michal
Witam Serdecznie
z racji tego ze na studiach dużo nauki to człowiek robi wszystko żeby się nie uczyć :P Tak powstał filmik pokazujący jak Wyłuskać sobie kod do radia samemu u siebie w samochodzie. Aktualnie mam u siebie na stole radio HU-655 i wszystko ładnie na nim działa. Ale przeglądając YouTube mogę powiedzieć że sposób powinien działać na radiach HU-6 _ _ A na młodszych modelach dowiem się jak wrócę do domu w najbliższy weekend i przetestuję na swoim HU-555.
W ukryte menu wchodzi się w sposób taki jak pokazany jest na filmiku. W różnych modelach różny jest klawisz w tym miejscu u mnie jest akurat AUTO ale w innych może być inny. To jest nieważne. Ważne żeby wdusić właśnie ten klawisz znajdujący się w tym miejscu co na filmie.

Tutaj filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=FG68WbaFZIM

Edit
Proszę sienie śmiać z mojej gałeczki pod MENU To jest wersja Exportowa :haha
Kupiłem to radio za całe 30pln + wysyłka :D

A Tutaj mam jeszcze krótki poradnik dla tych którym radio się wcześniej zablokowało i wyświetla się OFF. Pokazuje jak sobie również z tym problemem poradzić :)

https://www.youtube.com/watch?v=al4sUVd ... e=youtu.be


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2016, o 04:00 
Offline
Zapaleńcy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 18:23
Posty: 601
Pochwały: 7
Model: V40
Silnik: B4184S9
Rocznik: 2002
wiek: 0
Skąd jesteś?: Wa-wa
majki94 napisał(a):
Proszę sienie śmiać z mojej gałeczki
no co Ty. Jest OK.
Poradnik jest krótki i rewelacyjny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2016, o 07:27 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2013, o 11:17
Posty: 18067
Pochwały: 82
Model: v40
Silnik: KLEKOT T2
moc: pincet
Rocznik: 1999
wiek: 100
Skąd jesteś?: Lodz
imię: Jancio
bajka panie, proszę o + dla kolegi majki94

_________________
MÓJ RUMAK
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2016, o 08:42 
Offline
Volvo Fan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2014, o 23:33
Posty: 2616
Lokalizacja: PŁOŃSK
Pochwały: 14
Model: v40
Silnik: B4194T
moc: 200
Rocznik: 1997
wiek: 21
Skąd jesteś?: PLONSK
imię: Jarek
Nie no wariat jesteś, kiedyś pracowałem przy odkodowywaniu radii, ale teraz to rozwaliłeś cały system

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2016, o 21:53 
Offline
Volvo Fan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 mar 2014, o 17:37
Posty: 1288
Pochwały: 10
Model: S60
Silnik: B5254T2
moc: 210 KM
Rocznik: 2008
wiek: 30
Skąd jesteś?: Lodz
imię: Andrzej
Paaaanie. Zajebista sprawa :D należy się duży plus jak nic. Z ciekawości sprawdzę jutro na swoim. W HU 1205 podobno trzeba wciskać |<< zamiast AUTO.

Dobrze widzę, że w głównym menu środkowe pokrętło służy do przeskakiwania a w EEPROM'ie do przeskakiwania służy prawe pokrętło a środkowe służy do zmiany wartości komórek?

______________________
Nadano ze smartfona.

_________________
Turbo 60'tka.
Historia o niebieskiej 40'stce.
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2016, o 23:13 
Offline
Debeściak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2015, o 23:47
Posty: 157
Pochwały: 4
Model: V40
Silnik: B4184S2
moc: 122
Rocznik: 2003
wiek: 21
Skąd jesteś?: Wloszczowa_Wroclaw
imię: Michal
AndyLDZ, Jak już wejdziesz w EEPROM to Presetem przeskakujesz po komórkach w pamięci a Pokrętłem menu możesz zmieniać wartości w pamięci. W ten sposób można ustawić swój własny kod do radia.
Na drugim filmiku ta 3 którą zmieniamy na 1 to jest liczba prób wykonanych podczas wpisywania kodu. Po zmianie w pamięci trzeba wyłączyć zasilanie radia Czyli wyciągnąć zieloną kostkę i znów włożyć.
Nie bawcie się tam za bardzo. Sporo tam opcji i można sobie coś napsocić przez przypadek.

Jest też jeszcze jeden skrót. Jeśli przytrzymamy preset i włączymy radio tak jak na filmie, to wejdziemy w Zaawansowane menu ustawień dźwięku. Tam można troszkę namieszać jak ktoś lubi się pobawić w DJ :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2016, o 11:21 
Offline
Volvo Fan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 mar 2014, o 17:37
Posty: 1288
Pochwały: 10
Model: S60
Silnik: B5254T2
moc: 210 KM
Rocznik: 2008
wiek: 30
Skąd jesteś?: Lodz
imię: Andrzej
Dzięki majki94 wolałem się upewnić bo nie chciałem czegoś przypadkiem zepsuć :P

Dzisiaj pokombinowałem ze swoim radiem czyli HU-1205. Do menu serwisowego wchodzimy tak jak opisał majki94 z tą różnicą, że zamiast AUTO naciskamy |<<. Gdy wejdziemy do EEPROM do wygląd jest inny pewnie ze względu na radio/wsad pamięci. Dane mamy posortowane w bloki (jest ich trochę ponad 60). Środkowym pokrętłem (DISC) przeskakujemy po wszystkich komórkach/blokach a ewentualne zmiany robimy prawym pokrętłem (SOURCE).

Prawdopodobnie w bloku "61" jest zapisany kod radia. Piszę prawdopodobnie bo tylko w nim znalazłem taki sam ciąg cyfr jak w moim kodzie.

Obrazek


Dobrze by było jakby inni użytkownicy HU-1205 to sprawdzili i potwierdzili.

Ogólnie rzec biorąc koledze majki94 należą się gratulacje, że to znalazł/odkrył :gratki:

Miesiąc temu szukałem info jak odkodować radio bo się zakodowało po montażu gazu ;) Szukałem po różnych forach (zagranicznych również) i wszędzie była tylko opcja że kod trzeba uzyskać ze wsadu pamięci czyli rozbieranie radia murowane. Może za mało szukałem ale w końcu oddałem do elektronika i za 60 zł uzyskałem kod ;)

_________________
Turbo 60'tka.
Historia o niebieskiej 40'stce.
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 maja 2016, o 01:45 
Offline
wizytator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2016, o 23:51
Posty: 25
Pochwały: 1
Model: v40
Silnik: 1.9D
moc: 102KM
Rocznik: 2000
wiek: 28
Skąd jesteś?: Bialystok
imię: Artur
Witam,

w moim hu-605, po wejściu w EEPROM wygląda to tak samo jak na zdjęciu u AndyLDZ.

Jest tam chyba 62 pozycje, teraz, żeby nie namieszać, która pozycja to kod i w którym miejscu, można zmienić ilość prób.

Może ktoś zna odpowiedź?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 cze 2016, o 21:10 
Offline
Volvo Fan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2014, o 23:33
Posty: 2616
Lokalizacja: PŁOŃSK
Pochwały: 14
Model: v40
Silnik: B4194T
moc: 200
Rocznik: 1997
wiek: 21
Skąd jesteś?: PLONSK
imię: Jarek
Haaa mam Panowie w HU 605
Pozycja Eprom 60 , 4 ostatnie cyfry to kod radia
Obrazek
Gdyby ktoś zablokował pozycja 62 eprom to ilość prób i jak kolega wyżej zmieniamy z 3 na 1 w zaznaczonym na czarno miejscu
Obrazek

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Ostatnio edytowano 4 cze 2016, o 22:33 przez pajakk, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 cze 2016, o 21:52 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 kwi 2013, o 11:17
Posty: 18067
Pochwały: 82
Model: v40
Silnik: KLEKOT T2
moc: pincet
Rocznik: 1999
wiek: 100
Skąd jesteś?: Lodz
imię: Jancio
:shock: Zmniejsz fotkę

_________________
MÓJ RUMAK
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO