Teraz jest 17 gru 2018, o 06:10

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


1. Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać podając model, rocznik i silnik używając nawiasów.
Przykład: [V40 T4 99r] montaż MBC



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 wrz 2018, o 20:45 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2018, o 17:39
Posty: 19
Model: V40
Silnik: B4184S2
moc: 122
Rocznik: 2003
wiek: 36
Skąd jesteś?: Pionki
imię: Aleksander
Cześć.
Dzisiaj przy ruszaniu z 1 usłyszałem pod autem PUKnięcie i sprzęgło przestało działać.
Lewarkiem biegi można wrzucać bez naciskania pedała (wchodzą wszystkie bez problemu) ale auto nie jedzie, słychać niepokojące odgłosy.

Kolega odholował do mechanika, mechanik wsiadł i odjechał... :lol:

Wsiadam, jade, za rogiem znowu PUK (na dwójce) i to samo.
Holowanie do kolegi na podwórko, tam znowu zadziałało. Zostawiłem auto na 3 godziny na tym podwórku, następnie zrobiłem nim 15km.

O co chodzi?
Wymiana sprzegła mnie czeka?
Jeśli tak to na jakie i jakie to koszty?
Jeśli tak, to co przy okazji warto zrobić?

Sprzęgło brało dość wysoko. Tydzień temu wymieniany był płyn hamulcowy.
Rzadko zdarzało się (szczególnie przy staniu w korku i długotrwałym wciskaniu pedała), że pedał nie bardzo chciał wracać do góry i mimo wciśnięcia w podłogę, nie rozłączał sprzęgła.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2018, o 21:18 
Offline
Debeściak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2017, o 13:52
Posty: 274
Pochwały: 1
Model: V40
Silnik: 1.8 122 km
moc: 90 KW
Rocznik: 2001
wiek: 0
Skąd jesteś?: Lubelskie
imię: Krystian
Możliwe że wysprzeglik bądź pompa sprzęgła zaczyna padać. Sprawdź wysprzeglik czy dobrze pracuje potem pompę sprzęgła. Ale słyszysz niepokojący odgłos może łożysko się rozsypało.

Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2018, o 23:30 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2018, o 17:39
Posty: 19
Model: V40
Silnik: B4184S2
moc: 122
Rocznik: 2003
wiek: 36
Skąd jesteś?: Pionki
imię: Aleksander
Na facebooku podpowiadają, że wyskoczyło zabezpieczenie na mechanizmie różnicowym.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 wrz 2018, o 10:36 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 gru 2013, o 18:04
Posty: 5684
Pochwały: 42
Model: v40
Silnik: B4194T
moc: 200 KM
Rocznik: 1999
wiek: 23
Skąd jesteś?: Bialystok
imię: Mariusz
Może być. Miałem tak przypadek już. Musisz zdjąć manszete uszczelniającą na krótkiej półosi i zobaczyć co tam się dzieje. Pewnie zobaczysz dwa pierścienie luzem na półosi.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 wrz 2018, o 11:56 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2018, o 17:39
Posty: 19
Model: V40
Silnik: B4184S2
moc: 122
Rocznik: 2003
wiek: 36
Skąd jesteś?: Pionki
imię: Aleksander
Okazało się, że przegub się skończył.
Temat do zamknięcia.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO