[V/S 40 Polift] Połączenie z volvo za pomocą Torque

Wszystko na temat diagnostyki V40.

Moderatorzy: Yaro, 6banan

Regulamin forum
Spam i odpowiedzi nie na temat będą systematycznie usuwane by nie robić zbędnego offtopicu, dotyczy to każdej grupy.

Czy jest możliwość uzyskania tego programu?...Nie, dla Turysty, nie dla Świeżaka z 20 postami, pokaż nam i udowodnij że jesteś z nami :)
Awatar użytkownika
majki94
Debeściak
Posty: 157
Rejestracja: 14 paź 2015, o 23:47
Model: V40
Silnik: B4184S2
moc: 122
Rocznik: 2003
wiek: 21
Skąd jesteś?: Wloszczowa_Wroclaw
imię: Michal

Re: [V/S 40 Polift] Połączenie z volvo za pomocą Torque

Post autor: majki94 » 29 paź 2015, o 21:10

Podejrzewam że bedą różnice w wykonaniu tych interfejsów, jedne będą bardziej okrojone inne nie.
Osobiście z czystego skąpstwa kupiłem jak najtańszy interfejs jaki tylko znalazłem na allego. Przyszedł do mnie bezpośrednio z Chin xD
Jutro jak będę w domu pożyczę od kumpla inny interfejs. Jemu działa on w fordzie, może zagada z Volvo :)

Awatar użytkownika
Yaro
Moderator
Posty: 8140
Rejestracja: 8 paź 2014, o 21:59
Model: C30/XC70
Silnik: D4164T/D5244T
moc: 109/163
Rocznik: 2006
wiek: 38
Skąd jesteś?: Nowa_Pogorzel
imię: Piotrek

Re: [V/S 40 Polift] Połączenie z volvo za pomocą Torque

Post autor: Yaro » 29 paź 2015, o 21:22

majki94 ja kupiłem u tego samego sprzedawcy co Andy. Wizualnie porównywaliśmy i są identyczne :mrgreen: . Cenowo też dolny pułap. Tutaj potrzeba kogoś kto ogarnia takie ustrojstwa żeby wyjaśnić czym się różnią. Może piny są inaczej podłączone? Bully coś ogarniał z kablami. Może i tutaj jest taki sam problem?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
majki94
Debeściak
Posty: 157
Rejestracja: 14 paź 2015, o 23:47
Model: V40
Silnik: B4184S2
moc: 122
Rocznik: 2003
wiek: 21
Skąd jesteś?: Wloszczowa_Wroclaw
imię: Michal

Re: [V/S 40 Polift] Połączenie z volvo za pomocą Torque

Post autor: majki94 » 29 paź 2015, o 22:00

Nigdy nie wiadomo co się kupi.
Odszukałem ta aukcje, na której zakupiłem
http://allegro.pl/bluetooth-elm327-bt-n ... 38883.html
Nie polecam tego interfejsu do V40 :(
W opisie napisali "Wersja dedykowana do samochodów sportowych"
Czyżby Volvo nie było samochodem sportowym? xD

Awatar użytkownika
pajakk
Volvo Fan
Posty: 2808
Rejestracja: 23 lut 2014, o 23:33
Model: v40
Silnik: B4194T
moc: 200
Rocznik: 1997
wiek: 21
Skąd jesteś?: PLONSK
imię: Jarek
Lokalizacja: PŁOŃSK

Re: [V/S 40 Polift] Połączenie z volvo za pomocą Torque

Post autor: pajakk » 30 paź 2015, o 08:01

majki94 pisze:W opisie napisali "Wersja dedykowana do samochodów sportowych"
Czyżby Volvo nie było samochodem sportowym? xD
:omg: :omg:
V40 ?? powiedział bym raczej,..... rodzinne kombi z charakterem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

AndyLDZ
Volvo Fan
Posty: 1294
Rejestracja: 22 mar 2014, o 17:37
Model: S60
Silnik: B5254T2
moc: 210 KM
Rocznik: 2008
wiek: 30
Skąd jesteś?: Lodz
imię: Andrzej
Kontakt:

Re: [V/S 40 Polift] Połączenie z volvo za pomocą Torque

Post autor: AndyLDZ » 30 paź 2015, o 09:42

Yaro pisze:Może to nie problem w wykonaniu. Jak pisałem mój łączył się szybko z innymi markami aut. Z volvo nie gadał więc to nie wada wykonania.tomi555 piszesz że to od telefonu zależy
Może w samym wykonaniu nie choć aż takim specem nie jestem w elektronice żeby być tego pewny. Może na etapie produkcji zostało coś pominięte co akurat jest wymagane przez Nasze auta. Może jego firmware jest jakiś nie kompatybilny.

Ja w sumie łączyłem się za pomocą trzech telefonów: Nokia E72, Samsung S Advance, LG G2 i na żadnym nie było problemów.

AndyLDZ
Volvo Fan
Posty: 1294
Rejestracja: 22 mar 2014, o 17:37
Model: S60
Silnik: B5254T2
moc: 210 KM
Rocznik: 2008
wiek: 30
Skąd jesteś?: Lodz
imię: Andrzej
Kontakt:

Re: [V/S 40 Polift] Połączenie z volvo za pomocą Torque

Post autor: AndyLDZ » 30 paź 2015, o 21:25

Byłem dzisiaj u sprzedawcy gdzie ja i Yaro kupowaliśmy interfejsy i wychodzi na to, że wyszła jakaś felerna seria bo próbowaliśmy z kilkoma nowymi identycznymi sztukami i ani jeden się nie połączył z autem. Próby połączenia były bo migało oświetlenie wewnętrzne ale każde zakończone niestety fiaskiem. Koleś też był zdziwiony bo to teoretycznie to samo.

Z wersją 2.1 mogą być problemy bo to podobno pod CAN już jest (choć podejrzewam, że powinno być kompatybilne wstecz) ale z tamtą starszą (1.5) nie powinno być żadnego problemu tym bardziej, że moja sztuka kupiona u Niego półtora roku temu działa wydaje się bez zarzutu.

Awatar użytkownika
bully
Volvo Fan
Posty: 2095
Rejestracja: 22 wrz 2014, o 12:42
Model: V40
Silnik: B4184S
moc: 115KM
Rocznik: 1999
wiek: 34
Skąd jesteś?: Gora_Kalwaria
imię: Lukasz
Kontakt:

Re: [V/S 40 Polift] Połączenie z volvo za pomocą Torque

Post autor: bully » 31 paź 2015, o 09:28

Yaro pisze:majki94 ja kupiłem u tego samego sprzedawcy co Andy. Wizualnie porównywaliśmy i są identyczne :mrgreen: . Cenowo też dolny pułap. Tutaj potrzeba kogoś kto ogarnia takie ustrojstwa żeby wyjaśnić czym się różnią. Może piny są inaczej podłączone? Bully coś ogarniał z kablami. Może i tutaj jest taki sam problem?
Niestety w elmach i nowych cudach nie wyznaje się zupełnie :/
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ELI
Administrator
Posty: 19080
Rejestracja: 29 kwie 2013, o 11:17
Model: v40
Silnik: Napędzany gnojówką
moc: Zajebiście srogo
Rocznik: 1900
wiek: 100
Skąd jesteś?: PLPL
imię: ELI
Kontakt:

Re: [V/S 40 Polift] Połączenie z volvo za pomocą Torque

Post autor: ELI » 31 paź 2015, o 11:14

mógłby się 6banan pojawić i rozświetlić sytuację...

Awatar użytkownika
sw224
Początkujący
Posty: 60
Rejestracja: 19 cze 2015, o 20:07
Model: v40
Silnik: 1.8lpg
moc: 122 KM
Rocznik: 2000
Skąd jesteś?: Cieszyn
imię: Staszek

Re: [V/S 40 Polift] Połączenie z volvo za pomocą Torque

Post autor: sw224 » 3 lis 2015, o 20:15

Witam może dorzucę coś od siebie otóż kiedyś kupiłem elm 327 v 2.1 i nie zagadał z moim b4184s2 wczoraj kupiłem na popularnym serwisie aukcyjnym elm 327 mini v 1.5 i pięknie się łączy kasuje błędy live data działa więc coś z tą wersją oprogramowania musi być .Jeśli ktoś chętny mogę wysłać fotki tego działającego i niedziałającego bo nie mam pojęcia jak tu wstawić miniaturki.

Awatar użytkownika
majki94
Debeściak
Posty: 157
Rejestracja: 14 paź 2015, o 23:47
Model: V40
Silnik: B4184S2
moc: 122
Rocznik: 2003
wiek: 21
Skąd jesteś?: Wloszczowa_Wroclaw
imię: Michal

Re: [V/S 40 Polift] Połączenie z volvo za pomocą Torque

Post autor: majki94 » 3 lis 2015, o 21:41

sw224, Możesz podać link do aukcji? Lub wrzucić fotkę jak on wygląda? Z chęcią kupię sobie taki działający.

ODPOWIEDZ