Teraz jest 22 lip 2019, o 04:39

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


1. Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać podając model, rocznik i silnik używając nawiasów.
Przykład: [V40 T4 99r] montaż MBC



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 mar 2017, o 15:17 
Offline
Debeściak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2016, o 16:57
Posty: 333
Pochwały: 2
Model: v40
Silnik: 2.0
moc: 140KM
Rocznik: 1996
wiek: 33
Skąd jesteś?: Ostojow
imię: Bartek
Sprawa rozwiązana, rozłączyłem wtyczkę od zapięcia pasów pod fotelem i ją zmostkowałem (za radą pajakka) . Po przekręceniu kluczyka pikacz działa, czyli coś jest walnięte w zapięciu pasa.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 gru 2017, o 12:40 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 gru 2017, o 10:24
Posty: 6
Model: v40
Silnik: 1.8
moc: 115 KM
Rocznik: 1999
wiek: 0
Skąd jesteś?: Podkarpackie
imię: Bart
Panowie, a co w przypadku gdy po wyjęciu przekaźnika kontrolka dalej pika? Wyjąłem przekaźnik odpowiedzialny za SRS i wciąż pika. Wyjąłem też przekaźnik od kierunkowskazów - wciąż pika. W aucie po zakupie brakowało zapięcia pasa kierowcy, kupiłem zapięcie od polifta, ale ma inną wtyczkę. Podłączyłem też te kable spod fotela "na dziko" do zapięcia myśląc że może wtyczka inna ale zadziała - niestety. Złączyłem ze sobą kable od wtyczki pod fotelem - wciąż pika. Czy rozłączenie kabla nr 5 w lampce sufitowej rozwiąże problem? Trochę w to wątpię biorąc pod uwagę fakt, że wyjęcie przekaźników nie przyniosło oczekiwanego rezultatu. Pikanie słychać cały czas, od momentu przekręcenia kluczyka.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 gru 2017, o 16:29 
Offline
Debeściak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2016, o 16:57
Posty: 333
Pochwały: 2
Model: v40
Silnik: 2.0
moc: 140KM
Rocznik: 1996
wiek: 33
Skąd jesteś?: Ostojow
imię: Bartek
reperandt napisał(a):
Wyjąłem też przekaźnik od kierunkowskazów

Masz na myśli ten duży środkowy przekaźnik w białej obudowie?
Obrazek
On odpowiada za kierunki i przypominajkę pasa i moim zdaniem po jego wyjęciu nic nie powinno cykać.

reperandt napisał(a):
Złączyłem ze sobą kable od wtyczki pod fotelem - wciąż pika

Jeśli złączyłeś (zmostkowałeś) kable ze sobą to nie ma wyjścia, będzie cykać. Zobacz wcześniejsze posty.

reperandt napisał(a):
kupiłem zapięcie od polifta, ale ma inną wtyczkę. Podłączyłem też te kable spod fotela "na dziko" do zapięcia myśląc że może wtyczka inna ale zadziała - niestety.

Ta opcja też nie zadziała, wiem bo też próbowałem.
Jeżeli jesteś zainteresowany, żeby zlikwidować w ogóle przypominajkę to mam gdzieś swoje stare zapięcie. Na nim przypominajka milczała cały czas i nic nie trzeba kombinować przy lampce. Ja akurat chciałem mieć to sprawne, więc wymieniłem na inne zapięcie.

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 gru 2017, o 20:56 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 gru 2017, o 10:24
Posty: 6
Model: v40
Silnik: 1.8
moc: 115 KM
Rocznik: 1999
wiek: 0
Skąd jesteś?: Podkarpackie
imię: Bart
Temat załatwiony - najzwyczajniej w świecie wyciągnąłem diodę z lampki pod sufitem, która sygnalizuje niezapięte pasy. Po jej wyjęciu przestało cykać.

Co do przekaźników to prawdopodobnie się pomyliłem - wyciągnąłem przekaźnik, którego zdjęcie wstawił Kajek na drugiej stronie tego tematu. I po lewej od niego miałem drugi podobny przekaźnik i jego też wyjąłem. Suma sumarum, żaden z nich nie był przekaźnikiem od kierunkowskazów, ale wyjęcie obu nie spowodowało zaprzestania cykania ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 kwi 2019, o 14:38 
Offline
wizytator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2019, o 13:47
Posty: 20
Model: S40
Silnik: 1.8
moc: 85KW
Rocznik: 1999
wiek: 0
Skąd jesteś?: Holandia
imię: Wojtek
Witam. W moim przypadku przekaznik od "pykadelka" byl rowniez odpowiedzialny za kierunkowskazy, po jego wyjeciu, owszem przestalo przypominac o pasach, ale kierunki tez zniknely, wiec przekaznik spowrotem a ja w strone diody, sciezka przy diodzie uszkodzona i problem pykania ustal. Dzieki za pomoc.Obrazek

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO