Teraz jest 23 maja 2019, o 16:31

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


1. Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać podając model, rocznik i silnik używając nawiasów.
Przykład: [V40 T4 99r] montaż MBC



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 lut 2018, o 00:19 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2018, o 16:10
Posty: 78
Model: v40 MY01
Silnik: B4204T5
moc: 200KM
Rocznik: 2000
wiek: 36
Skąd jesteś?: Zielona_Gora
imię: Radek
Ostatnio próbowałem odpiąć czujnik poziomowania xenonów (ten przy wahaczu) ale niestety nie rozkminiłem jak to zrobić.

Czy ktoś może mi wyłumaczyć/narysować jak odpiąć ten czujnik ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lut 2018, o 01:14 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2014, o 21:59
Posty: 8076
Pochwały: 90
Model: C30/XC70
Silnik: D4164T/D5244T
moc: 109/163
Rocznik: 2006
wiek: 38
Skąd jesteś?: Nowa_Pogorzel
imię: Piotrek
Dźwigienka na klucz 10 mm i czujnik przykręcony jest na dwie śruby od tyłu. Mam gdzieś zdjęcie na laptopie to ew. w ciągu dnia wbiję.

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lut 2018, o 01:28 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2018, o 16:10
Posty: 78
Model: v40 MY01
Silnik: B4204T5
moc: 200KM
Rocznik: 2000
wiek: 36
Skąd jesteś?: Zielona_Gora
imię: Radek
Konkretniej chodzi mi jak odpiąć wiązkę od czujnika.

Tam się coś naciska/wciska/wysuwa/czy co tam ? Wolałbym nic nie połamać


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lut 2018, o 03:03 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2014, o 21:59
Posty: 8076
Pochwały: 90
Model: C30/XC70
Silnik: D4164T/D5244T
moc: 109/163
Rocznik: 2006
wiek: 38
Skąd jesteś?: Nowa_Pogorzel
imię: Piotrek
Wtyczka jest. Wciskasz zabezpieczenie i wyciągasz. :mrgreen:


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lut 2018, o 09:46 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2018, o 16:10
Posty: 78
Model: v40 MY01
Silnik: B4204T5
moc: 200KM
Rocznik: 2000
wiek: 36
Skąd jesteś?: Zielona_Gora
imię: Radek
No właśnie ostatnio godzinę kombinowałem jak "wcisnąć" to zabezpieczenie i nie chciało się ruszyć...
Wciskać równolegle czy prostopadle do wtyczki ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 23:02 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 gru 2013, o 18:04
Posty: 5727
Pochwały: 42
Model: v40
Silnik: B4194T
moc: 200 KM
Rocznik: 1999
wiek: 23
Skąd jesteś?: Bialystok
imię: Mariusz
Najpierw oczyść cała wtyczkę, bo podejrzewam że będzie zawalony piaskiem I dlatego nie można jej wcisnąć.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2018, o 06:02 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2014, o 21:59
Posty: 8076
Pochwały: 90
Model: C30/XC70
Silnik: D4164T/D5244T
moc: 109/163
Rocznik: 2006
wiek: 38
Skąd jesteś?: Nowa_Pogorzel
imię: Piotrek
bzium odchylasz nie wciskasz. Wieczorem wrzuce fotke.

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 lut 2018, o 13:53 
Offline
Zaawansowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sty 2018, o 16:10
Posty: 78
Model: v40 MY01
Silnik: B4204T5
moc: 200KM
Rocznik: 2000
wiek: 36
Skąd jesteś?: Zielona_Gora
imię: Radek
Yaro dałeś radę zrobić fotkę ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 maja 2019, o 12:38 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 kwi 2019, o 08:31
Posty: 1
Model: v40
Silnik: 2,0T 200 KM
moc: 200 KM
Rocznik: 2002
wiek: 0
Skąd jesteś?: Bialystok
imię: Mateusz
Mam dokładnie ten sam problem. Ponieważ nie widzę żadnego zdjęcia w wątku proszę szanownych użytkowników o zamieszczenie czytelnego obrazka. Nie chciałbym połamać części.
Dziękuję i pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 maja 2019, o 17:20 
Offline
Debeściak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 lut 2017, o 10:22
Posty: 616
Pochwały: 1
Model: V40
Silnik: 2.0t
moc: 163 a teraz 185
Rocznik: 2003
wiek: 43
Skąd jesteś?: Sochaczew
imię: Arek
Na wtyczce masz zgrubienie które zaczepia za ząbek ktory jest na czujniku. Najpierw dobrze to oczyść i później cienki śrubokręt wsadz pomiedzy czujnik a wtyczke i wyjdzie. Zawsze tak mi zchodzi

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO