Teraz jest 22 lip 2019, o 04:14

Strefa czasowa: UTC + 1


Regulamin działu


1. Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać podając model, rocznik i silnik używając nawiasów.
Przykład: [V40 T4 99r] montaż MBC



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 sie 2018, o 11:11 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2017, o 11:08
Posty: 9
Model: s40
Silnik: 1.9DT
moc: 115
Rocznik: 2001
wiek: 0
Skąd jesteś?: Radom
imię: Rafal
Nie wiem czy tak jest w standardzie. czy ktoś to dobił, mam w s40 dwa gniazda zapalniczek. jedno działa drugie nie a w dodatku coś czasem buczało nawet jak do nich nie jest nic podłączone. Wygląda jak ktos przy tym majstrował. Jednak coś musiało nie stykać bo przy podciąganiu ręcznego jak zaczęło tak zostało na dobre. Jest to przełącznik typ 451 12V 30A. Obawiam się że wymiana nie wystarczy bo znalazłem inny w samochodzie i podmieniłem, buczał tak samo. Czy to normalne czy coś jest źle podłączone?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 sie 2018, o 08:32 
Offline
Volvo Fan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2017, o 02:36
Posty: 2115
Pochwały: 12
Model: S40
Silnik: 2.0T
moc: 160km
Rocznik: 99
wiek: 22
Skąd jesteś?: Boleszkowice
imię: Piotr
Wrzuć jakieś fotki, bo wgl nie czuję tego co piszesz, ja w s mam tylko jedną zapalniczkę

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 kwi 2019, o 12:03 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2017, o 11:08
Posty: 9
Model: s40
Silnik: 1.9DT
moc: 115
Rocznik: 2001
wiek: 0
Skąd jesteś?: Radom
imię: Rafal
Wróciłem do tematu po dłuższym czasie bo używam narazie jednego gniazda. A więc od początku wychodzą 3 kable z zasilania i jeśli je podłączę bezpośrednio do gniazda zapalniczki jak najbardziej ok. Problem zaczyna się z drugim gniazdem kable są podpięte do przełącznika TYP541 12V 30, który cały czas cpyka - chyba się przełącza. Moje pytanie po co jest ten przełącznik, czy mogę podłączyć drugą zapalnikę bez niego?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 kwi 2019, o 12:30 
Offline
Volvo Fan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 mar 2016, o 22:41
Posty: 4088
Lokalizacja: Siechnice
Pochwały: 21
Model: V40
Silnik: B4184S
moc: 115
Rocznik: 1998
wiek: 33
Skąd jesteś?: Wroclaw
imię: Robert
Możesz pod warunkiem, że drugie gniazdo ma osobne zasilanie i nie jest połączone z pierwszym.Ktoś zrobił samoróbkę.

_________________
Obrazek

Moje Wozidełko


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 kwi 2019, o 17:59 
Offline
Turysta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 gru 2017, o 11:08
Posty: 9
Model: s40
Silnik: 1.9DT
moc: 115
Rocznik: 2001
wiek: 0
Skąd jesteś?: Radom
imię: Rafal
A opcja z tym przełącznikiem, bez dodatkowego zasilania jest ok?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 kwi 2019, o 19:49 
Offline
Volvo Fan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 mar 2016, o 22:41
Posty: 4088
Lokalizacja: Siechnice
Pochwały: 21
Model: V40
Silnik: B4184S
moc: 115
Rocznik: 1998
wiek: 33
Skąd jesteś?: Wroclaw
imię: Robert
Nie wiem co autor tej instalacji miał na myśli i jak to jest podłączone.Włącznik był pewnie po to aby odciąć zasilanie dodatkowego gniazda. Jak dla mnie jest to źle zrobione i dzieją się z tym cyrki. Wyprowadź przewody 2-2,5 mm ze skrzynki bezpieczników.Na przewodzie plusowym wstaw bezpiecznik i włącznik.Podłącz do drugiego gniazda i będzie ok.

_________________
Obrazek

Moje Wozidełko


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 kwi 2019, o 21:13 
Offline
wizytator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2016, o 12:38
Posty: 20
Model: V40
Silnik: 1.9
moc: 115KM
Rocznik: 2004
wiek: 0
Skąd jesteś?: Torun
imię: Grzegorz
Czyli coś w rodzaju przekaźnika - w sumie dobry pomysł tez myślę o przeróbce gniazda tak żeby działało po uruchomieniu, a odcinanie napięcia następowało po 20 minutach od wyjęcia kluczyka.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2019, o 12:59 
Offline
Debeściak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2017, o 13:52
Posty: 364
Pochwały: 1
Model: V40
Silnik: 1.8 122 km
moc: 90 KW
Rocznik: 2001
wiek: 0
Skąd jesteś?: Lubelskie
imię: Krystian
Witam mam problem ze swoim gniazdem zapalniczki, w zimę ladowalem tele wszystko było ok odłączyłem ładowarkę i zamknąłem samochód na drugi dzień brak reakcji już nie działało. Wymieniłem dziś gniazdo u mnie jest na wtyczce i dalej to samo nie działa żarówka się świeci nie wiem gdzie szukać problemu.

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2019, o 18:28 
Offline
Volvo Fan
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sie 2013, o 14:21
Posty: 5576
Pochwały: 20
Model: v40
Silnik: 1.9 T4
moc: 200
Rocznik: 1998
wiek: 39
Skąd jesteś?: Lazy
imię: Rafal
wstawiłeś ori gniazdo ?

_________________
raptusowe 1.6 T4

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 kwi 2019, o 18:29 
Offline
Debeściak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2017, o 13:52
Posty: 364
Pochwały: 1
Model: V40
Silnik: 1.8 122 km
moc: 90 KW
Rocznik: 2001
wiek: 0
Skąd jesteś?: Lubelskie
imię: Krystian
Tak

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO