Witam.
Dla potomnych...
Przeciąganie przewodów drutem przez gumy do drzwi to bardzo przyjemna czynność jeżeli przewody spryskamy np. Wd40,idzie mega lekko;) Ja przeciągałem w V40 akurat 4x 2.5mm2 do drzwi i poszło mega lekko;)
S/V40 Zmiana nagłośnienia
Regulamin forum
Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać auto podając model, rocznik i silnik używając nawiasów [ ]
Format:
[V40 T4 99r] montaż MBC
[S40 B4184S 2003] Wahacze przód
[V40 all] Ogrzewanie tylnej szyby
Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać auto podając model, rocznik i silnik używając nawiasów [ ]
Format:
[V40 T4 99r] montaż MBC
[S40 B4184S 2003] Wahacze przód
[V40 all] Ogrzewanie tylnej szyby
-
- Model: S40
- Silnik: 1,8
- moc: 90kW
- Rocznik: 2003
- Skąd jesteś?: Warszawa
- imię: Janeczek
Re: S/V40 Zmiana nagłośnienia
Odkopię stary temat, bo właśnie zabieram się za ulepszanie audio w mojej Sce.
Zainwestowałem w topowe tweetery z tytanowymi membranami i woofery 17tki na półkę, oba z pakietu HT-S41. Do tego wzmacniacz Philipsa montowany w bagażniku po stronie pasażera. I teraz mam zagwozdkę jak to wszystko połączyć, ale jakoś to rozkminię i może wrzucę poradnik, gdyby ktoś chciał dorzucić u siebie oemowy wzmacniacz.
No dobra, tyle wstępu. Pytanie moje jest następujące. Czy głośniki z drzwi przednich i tweetery w desce łączą się z radiem przez jakąś zwrtonicę? Czy to jest zwykły split i filtr na tweeterku? Ktoś wie jak to jest fabrycznie pospinane?
Zainwestowałem w topowe tweetery z tytanowymi membranami i woofery 17tki na półkę, oba z pakietu HT-S41. Do tego wzmacniacz Philipsa montowany w bagażniku po stronie pasażera. I teraz mam zagwozdkę jak to wszystko połączyć, ale jakoś to rozkminię i może wrzucę poradnik, gdyby ktoś chciał dorzucić u siebie oemowy wzmacniacz.
No dobra, tyle wstępu. Pytanie moje jest następujące. Czy głośniki z drzwi przednich i tweetery w desce łączą się z radiem przez jakąś zwrtonicę? Czy to jest zwykły split i filtr na tweeterku? Ktoś wie jak to jest fabrycznie pospinane?
-
- Debeściak
- Model: V40
- Silnik: 1.8
- moc: 122KM
- Skąd jesteś?: Gdynia
- imię: Wiktor
o bardzo chętnie czekam na aktualizacje
-
- Debeściak
- Model: V40
- Silnik: 1.8
- moc: 122KM
- Skąd jesteś?: Gdynia
- imię: Wiktor
znalazłeś odpowiedź na twoje pytanie bo akurat padł mi prawy tweeter i muszę wymienić i nie wiem w co zainwestowaćVolviaczek40 pisze: ↑5 paź 2023, o 17:34Odkopię stary temat, bo właśnie zabieram się za ulepszanie audio w mojej Sce.