Vołowinka jest z 98r 1.9 T4 i tak no,nie bardzo jeździ.Przez ostatni rok stała głównie w garażu i zrobiła może 1k km przebiegu,
teraz jest pod chmurką z racji przeprowadzki.
...troche kombinowałem z boostem,i padła panewka na 3 czopie wału,~1000km od małego remontu tj.
-planowanie głowicy,nowa uszczelka upg,nowy rozrząd,uszczelniacze zaworowe
-turbo po regeneracji
przez ostatnie 4 lata zamontowane
-Nowy gwint FK Automotive,mega komfortowy+nowe górne mocowania amorków od polifta co by pasował
-przewody w oplocie stalowym Pizza Brake
-zrobiony Short Shifter własnej produkcji na tulejkach miedzianych jako że pracuje na CNC
-zamontowany zegar boost w kratce nawiewu,druk 3D,nakładki na pedały sparco,Gałka Isotta
-Dołożony Blow Off Properfect,manual boost controler
-nowe Heble z przodu,
-wkładka K&N
-Ksenonki,czarne klosze lamp,czarne kierunkowskazy Depo
-Poliuretanowe poduszki na przedniej belce
-Felgi Advan SuperRacing 16'' Opony semislick Fedetal 595 (zrobione nie wiem czy 1000km)
-kute nakrętki JR Ori!
-Przedni grill z lampami do jazdy dziennej + dołożony Ori emblemat HEICO
-Rozpórka kielichów HEICO
-Dokładka przedniego zderzaka HEICO
Z HEICO jest jeszcze końcowy wydech z kwasiaka oraz lusterka.
A teraz wady...Auto nie odpala oczywiście ze wzgledu na zatartą panewke (panewka do wklądu

Vołovina była zrobiona na ok 250 kunia,dmuchała radośnie 1.5 bara,teraz jest wrócona seria.
Miałem włożone wtryski czerwone siemensa od polifta,pompe Walbro 255,Ostre wałki on 2.0N/A.
Kata nima ,wspawana rura 2,5' i te wszystkie graty oczywiście mam oraz cały dodatkowy silnik 1.9 t4 z przebiegiem 220k
wyciągniety z V40 którego nabyłem na części i porąbałem siekierą.
Oczywiście podsufitka już opadła.
Z autem oddałbym wszystkie cześci które posiadam żeby zamknąć terat.Jest tego masa.
2 głowice,jedna 1.9t4,i 2.0 t4
kompresory klimy,...hmmm czesci z trzech volvo s40/v40,zawieszenia,czesci silnika itp,pół garażu ;p
Blacharka...progi do wymiany,z tylnymi nadkolami jeszcze nie jest tak źle,podłoga cała i zdrowa.
Reasumując tzreba złożyć auto z tych wszystkich gratów i jeździć.
Auto chce i nie chce sprzedać ,to zależy ile bym za niego dostał.
OC i PT oczywiście aktualne.
Proszę znawców o wycene,może oferty kupna? Jeśli zostanie to nie wiem kiedy sie za nie wezme z racji pracy za granicą.
Troche zajeło mi kompletowanie gratów z Heico i żal mi czasu spędzonym przy aucie.No ale...