Volvo V40 1.8 122KM by Mianas

Bezapelacyjnie każdy powinien tu coś napisać o sobie
Każdy ma prawo założyć własny temat
Regulamin forum
W tym subforum witamy się z użytkownikami, wymieniamy kurtuazje i rozmaite inne uprzejmości.
NIE ZADAJEMY tutaj pytań technicznych! Do tego służą działy techniczne.
Awatar użytkownika
Mianas
Model: V40
Silnik: 1.8
moc: 122KM
Rocznik: 2002
Skąd jesteś?: Tczew
imię: Szymon

Volvo V40 1.8 122KM by Mianas

Post autor: Mianas » 28 paź 2025, o 13:30

Siemka,

Chciałem się przedstawić i pochwalić swoim chrupkiem :D .
Volvo kupiłem jako auto zastępcze do jeżdżenia wokół komina i wół roboczy zamiast dobijać swojego Saab-a.

Autko kupiłem w cenie złomu, natomiast jestem na etapie doprowadzania go do sprawności ( zawieszenie, hamulce, blacharka i parę pierdół typu potencjometry nawiewu).

Jestem typem człowieka który woli poczytać, dowiedzieć się czegoś i zrobić wszystko samemu niż oddać auto do mechanika, elektryka, blacharza, lakiernika itd.

Z racji, że wizualnie auto było w tragicznym stanie postanowiłem pomalować je całe wałkiem :D

Obrazek

Awatar użytkownika
wojbed15
Model: v40
Silnik: 1,8
moc: 122 KM
Rocznik: 2003
Skąd jesteś?: Wroclaw
imię: Wojciech

Re: Volvo V40 1.8 122KM by Mianas

Post autor: wojbed15 » 6 lip 2026, o 22:25

Dla mnie bomba! Mam takie samo autko, ten sam rocznik i silnik. Twoje malowanie robi wrażenie. U mnie obłazi klar. Eksperymentalnie trochę zeszlifowałem dach i nakleiłem folię - najtańszą chińską imitację karbonu w kolorze srebrnym. Robiłem to bez napinania się z założeniem, że to ćwiczenie, ale na razie to trzyma i wygląda niemal przyzwoicie. Niestety sam dach nie załatwia sprawy, a drzwi na pewno nie dam rady okleić. Jaką farbą malowałeś? Jakie problemy? Może pójdę w twoje ślady

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-BT7jRYUG2z

jeśli nie podchodzić za blisko, to wygląda nienajgorzej

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-yToDANcmqL

dach oklejony chińską folią w kawałkach - po pierwsze miała szerokość 100 cm, a to za mało na dach, po drugie nie umiałem sobie poradzić z dużym kawałkie folii

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się”