1. Problem z drzwiami, szczerze mówiąc pojawił się dzisiaj? (mróz, coś popękało?) Rozebrałem tylny boczek, rzeczywiście ten metalowy "pręt" goni luzem, jakiś plasticzek pękł, więc zakładam że tu jest kłopot (tzn. nie otwiera się do końca zamek), z tym sobie pewnie poradzę, ale to na razie mało istotne. Gorzej z drzwiami kierowcy, nie otwierają się z zewnątrz. Nie zdążyłem jeszcze ich rozebrać, pytanie czy tam ma co "wypaść"? Przyznam że trochę się szarpałem żeby je otworzyć (choć z wyczuciem, nic na siłę).
2. Nie działa nadmuch.... To jest dla mnie największy problem. Co dziwne, czasami, tylko podczas odpalania auta, nadmuch zadziała (o ile jest włączony na 5 lub auto). Wymieniałem już te dwa elementy pod schowkiem (zdaje się że zwie się to tyrystor i przekaźnik). W drugim Volvo wymiana tego "tyrystora" pomogła od razu, na identyczny objaw.
3. Dziwny dźwięk. To już doszedłem do tego że to są te zużyte ze starości pianki (pojawiają się od czasu do czasu w kratkach). Gdzieś widziałem całą operację zdejmowania kokpitu, i dawania tam silikonu. Pytanie czy nie ma może jakiejś prostszej opcji?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie widzę opcji edycji. W każdym razie, z tego co zdążyłem popatrzyć, chyba pękło łączenie klamki z mechanizmem (tak przynajmniej od zewnątrz mi się wydaje). Chętnie odkupię za mniej horrendalną cenę (220 zł za klamkę na popularnych serwisach), jak ktoś ma na zbyciu....