Cześć
Po długotrwałej walce z autem nie mam pojęcia co może być już nie tak więc przychodzę po pomoc.
Napiszę co sprawdziłem/wymieniłem i prosiłbym o podsunięcie pomysłów, nawet najgłupszych jakie przychodzą wam do głowy które mogą coś wnieść aby naprawić doładowanie.
Od samego początku borykałem się z brakiem doładowania, max 0.4 bara zmierzone na testerze diagnostycznym oraz zegarkiem wpiętym w obwód. Podciśnienie na jałowych w okolicy -0.5 - -0.6.
Turbina została zmieniona ponieważ ta na aucie miała rozwalone łopatki. Gruszka sprawdzona strzykawką, chodzi dobrze aczkolwiek wychylenia nie sprawdzałem suwmiarką.
Montaż MBC oraz odpinanie żółtego węża nie zmieniały nic w kontekście doładowania czy też pracy silnika.
Wymyte węże łączące turbo z intercoolerem oraz intercooler również przepłukany i przedmuchany aby zobaczyć czy leci przez niego cokolwiek.
Dzisiaj podpiąłem program od Banana lecz brak błędów (były po odpinaniu MAF, BCS lecz po usunięciu nie wracają).
Nie mam już pomysłu co to może być, ewentualnie co jeszcze sprawdzić. W przyszłym tygodniu wymienie węże przy zaworkach jednokierunkowych lecz nie widziałem aby miały być uszkodzone.
Może w programie będą jakieś wartości które są w stanie mi coś podpowiedzieć?
Może poprzedni właściciel lub serwisant auta coś źle podłączył i jest coś nie tak?
[V40 T4 98r] Brak doładowania (max 0.4bar)
Regulamin forum
Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać auto podając model, rocznik i silnik używając nawiasów [ ]
Format:
[V40 T4 99r] montaż MBC
[S40 B4184S 2003] Wahacze przód
[V40 all] Ogrzewanie tylnej szyby
Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać auto podając model, rocznik i silnik używając nawiasów [ ]
Format:
[V40 T4 99r] montaż MBC
[S40 B4184S 2003] Wahacze przód
[V40 all] Ogrzewanie tylnej szyby