[volvo v40] Odklejająca się podsufitka
Regulamin forum
Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać auto podając model, rocznik używając nawiasów [ ]
Format:[S40 2001] Opada podsufitka
[V40 all] Ogrzewanie tylnej szyby
Zakładając nowy temat proszę dokładnie opisać auto podając model, rocznik używając nawiasów [ ]
Format:[S40 2001] Opada podsufitka
[V40 all] Ogrzewanie tylnej szyby
-
Topson
- Turysta
- Model: V40
- Silnik: 1.9T
- moc: 147kw
- Rocznik: 1998
- Skąd jesteś?: Ursykow
- imię: Maciej
Re: [volvo v40] Odklejająca się podsufitka
U mnie była wersja kleju "glut", sporo jej zeszło druciakiem, póki co wszystko ładnie się trzyma.
Uszczelkę pod anteną faktycznie miałem starą, wymieniałem ją jakiś czas temu.
Uszczelkę pod anteną faktycznie miałem starą, wymieniałem ją jakiś czas temu.
-
Diab
- Debeściak
- Silnik: 1.8
- moc: 122
- Rocznik: 2004
- Skąd jesteś?: Deblin
- imię: Domek
Czy ktoś z Was zmieniał kolor podsufitki z jasnego na ciemny? Myślę o tym, ale słupki, uchwyty nad drzwiami, daszki, lampki pozostałyby jasne. Ciekawi mnie ostateczny rezultat.
-
Tomek81
- Początkujący
- Silnik: 2.0T
- moc: 163
- Rocznik: 2001
- Skąd jesteś?: Opole
- imię: Tomek
Temat przerabiany wielokrotnie w grupie vag. Oklejałem sufity na czarno pozostawiając szare słupki efekt: do dupy niepodobny. Ale… może mieć swoich zwolenników.
Jak chcesz oklejać przednie słupki wiadomo w materiale więc można zmienić bez problemu. Pozostałe elementy jak słupki b c d i reszta szarych elementów , włącznie z daszkami można pomalować. Malowałem niejednokrotnie. Jak chcesz do porządku sprawdzają się farby do skór Colourlock, trzeba tylko zmienić stosunek utwardzacza do farby. Tak samo z top coat którym regulujemy stopień zmatowienia. Znaczki z lampek są normalnie do odtworzenia z szablonów dostępnych z neta
Jak chcesz oklejać przednie słupki wiadomo w materiale więc można zmienić bez problemu. Pozostałe elementy jak słupki b c d i reszta szarych elementów , włącznie z daszkami można pomalować. Malowałem niejednokrotnie. Jak chcesz do porządku sprawdzają się farby do skór Colourlock, trzeba tylko zmienić stosunek utwardzacza do farby. Tak samo z top coat którym regulujemy stopień zmatowienia. Znaczki z lampek są normalnie do odtworzenia z szablonów dostępnych z neta
-
Diab
- Debeściak
- Silnik: 1.8
- moc: 122
- Skąd jesteś?: Deblin
- imię: Domek
Mnie to zastanawia dlaczego dwa pierwsze słupki są szare, a dwa ostatnie czarne. Słupki mam w plastiku bez materiału na nich. Nie chcę bawić się w malowanie, a jedynie wymianę podsufitki. Najwyżej zostanie to co jest.
-
Robbie 70
- Debeściak
- Silnik: B4184S2
- moc: 122 KM
- Skąd jesteś?: Rybnik
- imię: Pawel
Może po taniości i na skróty....ale mnie sie podoba. I po głowie nie szura

-
mchmiel365
- Silnik: 2.0T
- moc: 163
- Rocznik: 201
- Skąd jesteś?: Olsztyn
- imię: Michal
U siebie miałem ten sam problem z podsufitka. Kupiłem klej specjalny do takich materiałów i sam to zrobiłem.
Niestety trzeba mieć dużo cierpliwości i najlepiej kogoś do pomocy, bo wyszło niestety kiepsko. Względy wizualne słabe no ale na głowę nie leci
Niestety trzeba mieć dużo cierpliwości i najlepiej kogoś do pomocy, bo wyszło niestety kiepsko. Względy wizualne słabe no ale na głowę nie leci
-
Knefel17
- Silnik: B6304T3
- moc: 163KM
- Skąd jesteś?: Gorzkowice
- imię: Daniel
Może ktoś aktualny klej polecić? Też będę kleił, może coś ciekawego wyszło ostatnio? Myślałem nad tymi klejami w sprayu, nada się to ?
-
machel
- Turysta
- Silnik: 1.8 122
- moc: KM
- Skąd jesteś?: Warszawa
- imię: Tymoteusz
Ja używałem B717 spray_kon. Trzyma już rok. Podsufitka zdjęta przeszorowana szczotką drucianą, umyta benzyną ekstraykcyjną. Parę tutoriali na YouTube, odrobina doświadczenia w klejeniu wykładzin w tramwajach i efekty jest zadowalający
. Ogólnie wyszło dobrze, w jednym miejscu za bardzo naciągnąłem materiał. A tak to spoko. Zrobiłem jeden błąd bo kupiłem najtańszą podsufitkę i ta gąbka pod spodem jest taka, że jak się naciśnie to zostaje dołek, taka jakby mało sprężysta